top of page
Buscar
  • Radiopolis - Marianao

Passes per fer un programa de ràdio a casa



Ara que ja sabeu una mica més com fer un programa de ràdio... Us animeu a fer ràdio a casa? Et proposem 8 passes perquè facis tu mateixa un programa de ràdio. Pots decidir si fer-ho sola, o amb qui tinguis a casa que es vulgui sumar! Temps de preparació: entre una hora i tot el que vulguis.

Materials necessaris:

A) Dos aparells que emetin so i que enregistrin so. Per exemple: Una gravadora i un telèfon mòbil. Un ordinador i un telèfon mòbil. Dos telèfons mòbils. Un ordinador i un ràdio cassette.


B) Un espai tranquil per evitar sons que no volem al programa 1. Pensa i busca un programa de ràdio que t'agradi. Si no coneixes, pots buscar per Internet. Et recomanem una plataforma amb milions de programes: Ivoox ( https://www.ivoox.com/) (també la teniu en aplicació pel mòbil) Si no tens Internet, pots posar la ràdio de casa.

2. Escolta el programa que més t'agradi i fixa't amb l'estructura que té.

Fixa't en la presentació, nus i desenllaç. Fixa't també, amb els efectes de so que surten, amb com introdueixen i treuen la música, en el tó de veu, etc. Tot això ho heu practicat a classe! 3. Intenta copiar aquest programa amb els teus continguts.

És a dir, agafa l'estructura del programa i canvia la música, canvia el tema que parlen, etc. Si vols provar sense canviar els continguts, pots copiar tot el que diuen, no passa res per copiar una mica, no és un examen! Et servirà per aprendre. 4. Prepara el guió del teu programa.

Agafa un quadern i escriu com ho vols fer. Quant temps durarà, quines cançons posaràs, de què parlaràs, etc. Si t'ajuda, pots escriure tal qual tot allò que diràs al programa. Si no t'ajuda, tingues clar el tema que vols contar i improvisa.

5. Com fer el programa?

És semblant a ser un youtuber, però sense la imatge! Si tens PC amb Internet, descarrega't el programa gratuït Audacity (https://www.audacityteam.org/) i insta-la al teu ordinador. És molt fàcil i ràpid. Amb aquest programa podràs gravar la teva veu des de l'ordinador i introduir la música que vulguis des del mòbil. A l'Instagram de @radio_anem, farem un tutorial. Si no tens aquesta opció, pensa com ho pots resoldre amb els teus recursos. Per exemple, amb la gravadora d'un mòbil i un altre mòbil per posar la música. Si tens dubtes, escriu-nos!

6. 3,2,1 ACCIÓ grava't!

Comença a gravar-te explicant el que vulguis. Segueix el teu guió.


7. Fes moltes proves i no et desanimis. Recorda que mai surt bé a la primera i que el més important és tot el que estàs aprenent intentant-ho. 8. Comparteix-lo! Quan el tinguis, si el vols publicar envia'ns un correu a circulacultura.coop@gmail, amb el teu nom i títol del programa i el penjarem a aquesta web. Tenim ganes d'escolar-ho!

Moooooolts ànims!



37 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page